ПРВИ ПУТ ФИЗИЈАТРИЈСКИ ПРЕГЛЕДИ ДЕЦЕ У НЕДЕЉУ

Зарад ране дијагностике и промоције превенције, у недељу 26.маја настављају се превентивни прегледи у власотиначком Дому здравља.

Од 8 до 17 часова биће организовани физијатријски прегледи деце предшколског и школског узраста – преглед кичме, стопала и целокупног локомоторног система.
Грађани ће без здравственог осигурања, упута и заказивања моћи да провере крвну слику , измере крвни притисак и обаве пулмолошки преглед (а сваком грађанину старијем од 50 година са пушачким стажом дужим од 30 година биће обавезно урађен и рентген плућа).

У лабораторији Дома здрваља Власотинце од 8 до 10 сати грађани ће моћи да провере хормоне штитасте жлезде и ураде тумор маркере простате.
– Нарочито апелујемо на родитеље деце предшколског и школског узраста да искористе ову прилику и доведу децу на физијатријски преглед. И овога пута, сви пацијенти код којих се уоче неправилности приликом прегледа или у резултатима, биће одмах упућивани на даљу дијагностику, -– каже директор Дома здравља др Виолета Петровић.


Menu Title