Министар здравља посетио Дом здравља Власотинце

Министар здравља Златибор Лончар посетио је  Дом здравља Власотинце у уторак, 18.10.2016. године. Током посете обишао је  све службе Дома здравља у пратњи руководства установе. Током обиласка разговарало се о организацији рада, али је највише пажње  посвећено  опремљености служби. Имајући прилику да се непосредно упозна са стањем у здравственој установи, министар здравља је нагласио да је приметно  да је постојећа опрема за пружање здравствене заштите застарела, те  да је потребно исту заменити модернијом и адекватнијом опремом.  У складу са тим,  министар је  Дому здравља обећао средства за куповину опреме у циљу унапређења квалитета примарне здравствене застите. Навео је да је примарно овој здравственој установи обезбедити ултразвучни апарат, који је потребан за рано дијагностиковање малигних обољења, превенцију гинеколошких обољења, праћење нормалне и високо ризицчне трудноће и превенцију развојних поремећаја кукова код одојчади. Неопходан је и  рендген апарат за унапређење рада службе радиолошке дијагностике, као и санитетско возило за службу Хитне медицинске помоћи у циљу ефикаснијег и удобнијег транспорта пацијената.

Проблем у свим здравственим установама у Србији, па и Дому здравља Власотинце, по речима министра,  су застарели санитарни чворови. Министар је наложио установи хитно  сређивање истих.
Министар је део посете провео и у непосредном контакту са пацијентима,  разговарајући с њима у чекаоници о њиховом здравственом стању и услугама које добијају у Дому здравља Власотинце. Пацијенти су били задовољни услугама установе.

 


Menu Title